Geweldige sfeer
Op Het Willem is de sfeer fijn, leerlingen helpen elkaar, docenten zijn superbetrokken. Onze leraren maken elke dag hun lessen levendig en boeiend. Dat is belangrijk. Want hoe meer je het naar je zin hebt, hoe beter je leert.

In tevredenheidsenquêtes geven leerlingen de school een hoge score voor veiligheid. Volgens hen komt pesten of discrimineren niet of nauwelijks voor op onze school. Gelukkig maar!

Het Willem is gezellig en heeft een warme sfeer.

Evelijn de R.

Wennen aan je nieuwe school

Nog vóór de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en je mentor. Daarnaast zijn er ook twee leerlingen uit een hogere klas die daar bij zijn en je verder het hele jaar ondersteunen.

Je begint je schooltijd straks met de Willem 1-dagen. Dat zijn drie leuke en intensieve introductiedagen. Op school en in de directe omgeving. Na deze drie dagen ben je al echt een hechte groep met je klas en voel je je al thuis op onze school. Kortom, je bent dan al een echte ‘Willem-leerling’.

Bij de indeling van de klassen houden we zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeuren en bijvoorbeeld met je woonplaats. Zodat je straks samen met klasgenoten naar school kunt fietsen. We zijn een kleinschalige school, hier kent iedereen elkaar. De klassen zijn niet te vol. Je hebt tijd nodig om te wennen aan het voortgezet onderwijs dus daar helpen wij je bij.

In de eerste periode heeft elke brugklas een eigen lokaal. De docent komt naar je toe en jij kunt dus op je stoel blijven zitten. Ook is er dan een aparte ruimte in de kantine voor brugklassers. De hoeveelheid huiswerk bouwen we langzaam op. In de lessen heb je trouwens al tijd voor je huiswerk. Zo kun je rustig wennen aan je nieuwe school.

Leren leren

In de brugklas leer je hoe dat nou eigenlijk moet; leren. Want er zijn verschillende manieren om te leren. Het is belangrijk dat je die kent en kunt gebruiken. Wat past het beste bij jou? Je krijgt bovendien extra ondersteuning voor de vakken waar je meer moeite mee hebt.

Begeleiding en zorg

We hebben een uitgebreid en doordacht systeem voor jou voor extra ondersteuning en voor extra uitdagingen. Net wat je nodig hebt. Van pluslessen, hersteluren, huiswerkbegeleiding, training bij faalangst, remedial teachers voor Nederlands, Engels, rekenen en voor begeleiding bij dyslexie. Wil je meer weten? Op de website staat uitgebreide informatie.

Je eigen mentor

Bij ons heb je een mentor die je helpt bij jouw keuzes en je ontwikkeling. Dat is jouw belangrijkste leraar of lerares. Hij of zij maakt je bovendien wegwijs op school en helpt je met allerlei vragen.

Het Willem en de docenten zijn voor mij een hele warme en fijne school geweest als leerling. Dat is de reden dat ik hier als docent  werk. Ik kijk terug op een hele mooie tijd en wil mijn leerlingen hetzelfde bieden.

Marinda Kersbergen

docent Spaans en decaan

Aanmelden?
Heb jij van je basisschool een advies voor gymnasium, atheneum (vwo) of havo gekregen? Dan ben je welkom op onze school.

Hier kunnen jullie het aanmeldingsformulier downloaden

Dat formulier geef je samen met de originele adviesbrief van de basisschool bij onze leerlingenadministratie af tussen 4 en 8 maart 2019. We kijken naar je uit!

De tijd van je leven

Welke school past bij jou? De grote stap naar het voortgezet onderwijs is spannend. En een goede keuze is belangrijk. Zeker als je grote plannen voor later hebt.

Lees meer >>>

Oog voor talenten

We stimuleren je om nieuwsgierig en ambitieus te zijn. We helpen je je talenten optimaal te ontwikkelen. We houden rekening met wie jij bent.

Lees meer >>>

Allemaal extra’s

Naast de gewone vakken kun je bij ons aan heel wat extra activiteiten meedoen. Leuk en leerzaam. Kijk wat er allemaal mogelijk is!

Lees meer >>>

Geweldige sfeer

Op Het Willem is de sfeer fijn, leerlingen helpen elkaar, docenten zijn superbetrokken. Hoe meer je het naar je zin hebt, hoe beter je leert.

Lees meer >>>

Kom naar de open dag en minilesjes

Open Dag 

De open dag is helaas al geweest, maar je kunt je aanmelden voor een rondleiding door de school! Mail dan naar info@wdz.nl

Minilesjes - aanmelden >>>
woensdagmiddag 16 januari, 23 januari, 30 januari, 6 februari, 13 februari, 27 februari 2019
van 14.00 - 15.30 uur

Welkom op onze speciale website voor toekomstige brugklassers!
© Willem de Zwijger College Bussum - Zie ook wdz.nl
Nieuwe 's Gravelandseweg 38, 1405 HM Bussum
035-6927600 | info@wdz.nl

 Privacyverklaring