Allemaal extra’s
Van je basisschool heb je een advies gekregen voor gymnasium, atheneum of havo. Je hebt dus de kwaliteiten om op ’t Willem te komen. Dat is prachtig! Maar je kunt waarschijnlijk méér. Als school stimuleren we je om nieuwsgierig en ambitieus te zijn. We moedigen je aan om je talenten te ontwikkelen en nieuwe kanten van jezelf te ontdekken.

 

 

De talentklassen zijn heel leuk.

Manus

We hebben voor jou een waaier aan extra’s

Bijvoorbeeld de meningenmiddag. Onder leiding van een docent ga je discussiëren over actuele onderwerpen en over alles wat in de school speelt. Je leert zo debatteren, argumenteren, discussiëren én presenteren voor een grote groep. Je hebt daarmee invloed op het dagelijkse reilen en zeilen op het Willem.

De talentklassen verbreden je horizon. Leerlingen van klas 1 en 2 hebben in twee perioden van het jaar op de donderdagmiddag talentklassen. Dan ben je bezig met sport (bijvoorbeeld, slacklinen, free-running, kickboksen, klimwand klimmen, ninja experience, theatersporten, sporttoernooien op verschillende niveaus), kunst (zoals spelbord ontwerpen, design en ontwerpen, songwriting, toneel, musicals (die voeren jij en je klasgenoten op in theater ’t Spant!), zoötroop-animaties en speelfilm maken) en wetenschap (onder andere technisch bouwen, coderen, programmeren, 3D-printen, betaprojecten).

Ict-lessen helpen je om snel en handig met de modernste technieken en software om te gaan. Iedereen leert bij ons programmeren. De school heeft meerdere computerruimtes beschikbaar waar je in lesverband of zelfstandig gaat werken. In de eerste vier leerjaren gebruiken we iPads en Chromebooks in de lessen. Onze docenten zetten ict overal in waar dat het onderwijs ondersteunt en versterkt.

En je kunt meedoen aan de wetenschapclub. Scheikundeproefjes, natuurkunde-experimenten zoals slootwater zuiveren (durf jij het te drinken?), biologie-inzichten zoals voortplanting in flora en fauna.

We zijn ook een betrokken school. Als enige VO-school in Gooise Meren zijn we officieel aangesteld als Unesco-school. En dat betekent nogal wat. We besteden aandacht aan grote thema’s als vrede en mensenrechten, intercultureel leren en wereldburgerschap. Maar ook aan duurzaamheid, milieu en eco-initiatieven, want die gaan jouw toekomst bepalen. Elke leerling kan een officieel Unesco-certificaat halen en deelnemen aan internationale Unesco-projecten en challenges. Bovendien hebben we hierdoor veel bijzondere contacten en mogelijkheden om op bezoek te gaan bij interessante instellingen en bedrijven in de regio. Dat biedt jou unieke kansen om je wereldbeeld te ontwikkelen.

Heel populair zijn de muzieklessen. In een geluiddicht lokaal leer je over alle aspecten van muziek. Theoretisch maar zeker ook praktisch. Je gaat aan de slag met gitaar, drumstel en andere ritme-instrumenten, piano en elektrisch keyboard. Daar ontstaan mooie dingen!

Bij ons leer je de wereld kennen. Er zijn bijzondere taalvakken, zoals Spaans, je kunt Cambridge Engels doen, debatteren in het Engels en leren presenteren. Daarnaast krijg je binnen het thema internationalisering werkweken, excursies naar het buitenland en uitwisselingsprojecten in de bovenbouw. Ook wat extra’s betreft is het Willem de Zwijger College de tijd van je leven!

Je krijgt hulp als je een probleempje hebt of iets moeilijk vindt.

Evelijn B.

Aanmelden?
Heb jij van je basisschool een advies voor gymnasium, atheneum (vwo) of havo gekregen? Dan ben je welkom op onze school.

Hier kunnen jullie het aanmeldingsformulier downloaden

Dat formulier geef je samen met de originele adviesbrief van de basisschool bij onze leerlingenadministratie af tussen 4 en 8 maart 2019. We kijken naar je uit!

De tijd van je leven

Welke school past bij jou? De grote stap naar het voortgezet onderwijs is spannend. En een goede keuze is belangrijk. Zeker als je grote plannen voor later hebt.

Lees meer >>>

Oog voor talenten

We stimuleren je om nieuwsgierig en ambitieus te zijn. We helpen je je talenten optimaal te ontwikkelen. We houden rekening met wie jij bent.

Lees meer >>>

Allemaal extra’s

Naast de gewone vakken kun je bij ons aan heel wat extra activiteiten meedoen. Leuk en leerzaam. Kijk wat er allemaal mogelijk is!

Lees meer >>>

Geweldige sfeer

Op Het Willem is de sfeer fijn, leerlingen helpen elkaar, docenten zijn superbetrokken. Hoe meer je het naar je zin hebt, hoe beter je leert.

Lees meer >>>

Kom naar de open dag en minilesjes

Open Dag 

De open dag is helaas al geweest, maar je kunt je aanmelden voor een rondleiding door de school! Mail dan naar info@wdz.nl

Minilesjes - aanmelden >>>
woensdagmiddag 16 januari, 23 januari, 30 januari, 6 februari, 13 februari, 27 februari 2019
van 14.00 - 15.30 uur

Welkom op onze speciale website voor toekomstige brugklassers!
© Willem de Zwijger College Bussum - Zie ook wdz.nl
Nieuwe 's Gravelandseweg 38, 1405 HM Bussum
035-6927600 | info@wdz.nl

 Privacyverklaring